Acasă Uncategorized Sofia: Bulgaria îşi reface planul de aderare la Spaţiul Schengen

Sofia: Bulgaria îşi reface planul de aderare la Spaţiul Schengen

DISTRIBUIȚI

97616 – 20012011- Bulgaria isi revizuieste Planul de actiune privind aderarea la Spatiul Schengen, in conformitate cu recentele recomandari ale expertilor vizand indeplinirea criteriilor tehnice. Este vorba de lucrarile de constructie si modernizare de la punctul de control Kapitan Andreevo, de la granita cu Turcia. Vineri, experti europeni au ajuns la concluzia ca Sofia nu a indeplinit inca setul de criterii tehnice necesare aderarii la spatiul Schengen. Ultimul plan de actiune „Shenghen” aprobat de guvernul bulgar raspunde recomandarilor expertilor europeni cu privire la criteriile de aderare.

 

 

 

 

 

 

El este impartit in doua sectiuni: masuri urgente ce trebuie aplicate pana la 31 martie si masuri de urmarire, pana la 31 decembrie 2011.

Printre masurile urgente sunt asigurarea numarului necesar de terminale TETRA fixe, portabile si mobile pentru zonele de frontiera, majorarea cantitatii de combustibil alocat politiei de frontiera, implementarea sistemului de control „Rotaţie” la toate punctele de frontiera etc.

Cele de urmarire se refera la aplicarea procedurilor de livrare si instalare a echipamentelor de detectare a persoanelor ascunse in camioane, crearea unor zone speciale pentru aterizarea de elicoptere la frontiera maritima şi cea cu Serbia şi Fosta republica iugoslava Macedonia, restabilirea instalatiilor la frontiera cu Turcia, asigurarea unor canale de comunicaţii de rezerva.

In total este vorba de un numar de 32 de masuri. Pentru realizarea acestui plan au fost alocate 5,5 milioane euro. Ministrul de externe, Nikolai Mladenov, a declarat ca aplicarea masurilor este urmarita şi coordonata zilnic de catre Ministerul de externe şi cel de interne .

Guvernul Borisov, supus in ultimul timp unor atacuri in plan intern si extern prilejuite de coruptia la nivel inalt, spera ca Bulgaria va putea fi admisa in zona Shenghen la toamna. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.