Acasă Uncategorized Vâlcea: Directorul general al Oltchim solicită ajutor politic pentru ca PCC, acţionarul...

Vâlcea: Directorul general al Oltchim solicită ajutor politic pentru ca PCC, acţionarul minoritar al companiei, să nu îi mai boicoteze activitatea

DISTRIBUIȚI
oltchim

97049 – 03012011 – Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, vrea să se întâlnească, la jumătatea lunii ianuarie a.c. cu cu autorităţile judeţului Argeş şi şi cu parlamentarii de Argeş şi de Vâlcea pentru a discutat despre situaţia de la Combinatul Petrochimic. Roibu este nemulţumit de faptul că unul dintre motivele pe care le-a invocat preşedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, pentru faptul că Rafinăria de la Piteşti nu funcţionează, ar fi şi slaba implicare, lobby-ul insuficient, făcut de parlamentarii de Argeş.

 

 

 

 

“Asta, prin comparaţie cu cei de Prahova care au făcut un extraordinar lobby pentru salvarea rafinăriei de la Petro-Brazi”

Intenţia Oltchim este de a cuplă Petrochimia de la Piteşti cu rafinăria. Prin repornirea Petrochimiei, s-ar salva locurile  de muncă ale celor peste 600 de piteşteni de pe platforma Arpechim, aflaţi actualmente în şomaj ethnic şi s-ar face angajări până la limita de 850 de posturi, cât ar fi necesarul în caz de funcţionare normal. Totodată, prin repornirea Petrochimei din Piteşti, Oltchim ar putea lucra la capacitate maximă, cu o cifră de afaceri de 528 milioane de euro, cât avea în noiembrie 2008, când Arpechim a sistat furnizarea de propilenă şi ar deveni cel mai important jucător pe piaţa industriei petrochimice din Europa Centrală şi de Est, lucru care nu convine acţionarului minoritar, PCC. u în ultimul rând, prin repornirea Petrochimiei din Piteşti, Oltchim ar putea lucra la capacitate maximă şi în sistem integrat, contribuind cu 1,5% la PIB-ul României. Prin repornirea Petrochimiei din Piteşti, Oltchim ar putea trece şi la pasul nr. doi – achiziţionarea rafinăriei Arpechim de la Petrom OMV, care vrea s-o închidă. S-ar salva astfel alte 500 de locuri de muncă.

PCC a reclamat Oltchim inclusiv la Comisia Europeană pentru preluarea Petrochimiei de la Piteşti. Oltchim a luat un credit de 8,5 milioane de euro de la CEC Bank pentru efectuarea reviziei la Petrochimia Arpechim, iar PCC a reclamat că acesta este un ajutor de stat pe motiv că această bancă ar aparţine statului roman. –  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.