Acasă Uncategorized Asistaţii social din Cluj-Napoca şi Arad şcoliţi pe bani europeni

Asistaţii social din Cluj-Napoca şi Arad şcoliţi pe bani europeni

DISTRIBUIȚI

98352 – 11022011 – Primăria Cluj-Napoca a câştigat, împreună cu municipalitatea din Arad, un proiect european în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru integrarea persoanelor asistate social.

”Am constatat că veneau foarte mulţi oameni la primărie, noi îi ajutam, dar nu exista nicio finalitate. Rămâneau veşnic nişte asistaţi. Aşadar ne-am implicat în acest proiect prin care 5.000 de persoane vor primi consiliere pentru a se integra pe piaţa muncii, iar alte 500 vor urma cursuri de formare profesională”, a declarat primarul Sorin Apostu, joi, transmite Administratie.ro.

De asemenea, proiectul presupune şi o modalitate de stimulare a administratorilor de firme pentru a angaja persoane dintre cele care au beneficiat de acest program, în sensul că vor primi lunar, timp de jumătate de an, câte o sumă de bani. Din valoarea totală a proiectului, de 15 milioane de lei, Consiliul Local Cluj-Napoca va contribui cu 300.000 de lei, 14,7 milioane de lei fiind fonduri europene nerambursabile.

Proiectul ”Împreună pentru un început sigur” se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi asistenţă comunitară Arad, Consiliul metropolitan Rotherham, Centrul de resurse pentru comunităţile de romi şi Fundaţia de ajutor familial Asistmed. Proiectul va începe în luna aprilie, are o durată de implementare de trei ani şi se referă la susţinerea persoanelor marginalizate, a romilor sau a celor care suferă de diferite dizabilităţi. În următorii trei ani se vor organiza şi seminarii de sensibilizare a managerilor clujeni, a reprezentanţilor ONG-urilor şi a angajaţilor autorităţilor publice privind problemele cu care se confruntă persoanele vulnerabile.

Două treimi din cei 5.000 de asistaţi social vor fi consiliaţi la Cluj-Napoca şi o treime la Arad, procentul aplicându-se şi în cazul persoanelor care vor beneficia de cursuri de formare profesională. Proiectul mai prevede înfiinţarea unui centru de informare şi consiliere pentru promovarea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.