Acasă Uncategorized Bratislava: Consultări româno-slovace privind incluziunea socială a romilor

Bratislava: Consultări româno-slovace privind incluziunea socială a romilor

DISTRIBUIȚI

98531 – 17022011 –            Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, efectuează joi o vizită oficială la Bratislava, la invitaţia omologului său slovac Mikulas Dzurinda. Şeful diplomaţiei române va avea convorbiri cu omologul slovac şi cu Frantisek Sebej, preşedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri externe.

De asemenea, în contextul marcării a 90 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Slovacia (ca stat succesor al fostei Cehoslovacii) şi 18 ani de reprezentare directă, cei doi miniştri de externe vor participa, la sediul MAE de la Bratislava, la ceremonia oficială de deschidere a unei expoziţii de documente diplomatice privind relaţiile bilaterale.

Agenda discuţiilor se va concentra pe cooperarea bilaterală şi problematica europeană, cu accent pe dosarele prioritare pentru cooperarea româno-slovacă în cadrul UE: aderarea României la Schengen, Strategia UE pentru regiunea Dunării, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă, securitatea energetică, Serviciul European de Acţiune Externă, revizuirea bugetului UE, politica de coeziune şi politica agricolă comună, guvernanţa economică, perspectiva europeană a Balcanilor de Vest şi Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul convorbirilor, vor fi abordate şi teme privind agenda regională şi internaţională de securitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.