Acasă Uncategorized Bucureşti: Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru evacuarea românilor din...

Bucureşti: Bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru evacuarea românilor din Libia

DISTRIBUIȚI

98699 – 24022011 – Executivul a adoptat, miercuri, o hotărâre de guvern pentru aprobarea unor măsuri speciale, ca urmare a stării de criză şi urgenţă umanitară din Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă, a anunţat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Hotărârea adoptată prevede alocarea sumei de 900.000 de lei suplimentar bugetului MAE, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata cheltuielilor aferente activităţilor de transport şi asistenţă consulară la evacuarea persoanelor afectate de starea de instabilitate, ca urmare a mişcărilor sociale de mare amploare din Libia.

 

 

 

 

 

 

Ministrul Afacerilor Externe a declarat că „sunt cunoscute şi luate în evidenţă 17 companii sau firme naţionale şi internaţionale cu activitate în Libia, care au şi angajaţi români. La nivelul Ambasadei României la Tripoli au fost înregistrate aproximativ 220 de cereri de evacuare a cetăţenilor români.”

Teodor Baconschi a precizat că evacuarea cetăţenilor români se va face prin mai multe curse, cu un avion de mari dimensiuni pus la dispoziţie de Tarom, care va ajunge în Libia, la Tripoli, via Malta.

Ministrul Afacerilor Externe a mai informat că, la nivelul MAE şi la Ambasada României la Tripoli, au fost constituite celule de criză, care păstrează legătura cu companiile care funcţionează în Libia şi au angajaţi cetăţeni români, prin intermediul cărora se încearcă transmiterea informaţiilor privind orarul acestor curse charter. De asemenea, în aeroportul din Tripoli funcţionează un mini-oficiu românesc care oferă informaţii despre aceste curse, a mai precizat ministrul Baconschi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.