Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Merka cere sprijin preşedinţilor Slovaciei şi Cehiei pentru aderarea României...

Bucureşti: Deputatul Merka cere sprijin preşedinţilor Slovaciei şi Cehiei pentru aderarea României la Schengen

DISTRIBUIȚI

98678 – 22022011 –”Deputatul Adrian Miroslav Merka, reprezentantul în Parlament al minorităţilor slovacă şi cehă din România, a transmis, pe 8 februarie a. c., o scrisoare preşedintelui Republicii Slovace, Ivan Gašparovič, şi preşedintelui Republicii Cehe, Vaclav Klaus, prin care solicită sprijinul celor două state membre ale Uniunii Europene în cadrul discuţiilor care urmează să aibă loc pe tema aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

În scrisoarea transmisă, deputatul Adrian Miroslav Merka a subliniat că România şi-a îndeplinit toate obligaţiile asumate în cadrul acestui proces, precizând în acelaşi timp că celelalte state membre nu ar trebui să asocieze aderarea României la spaţiul Schengen cu unele din problemele interne cu care se confruntă, cum ar fi, de exemplu imigraţia ilegală, România urmând să contribuie semnificativ la securitatea acestei zone.

Mesajul transmis celor doi preşedinţi s-a referit de asemenea la faptul că, în ultimii ani, “România şi-a construit toate priorităţile, abordările şi activităţile de politică externă în jurul proiectelor UE şi NATO, în aşa fel încât, din punct de vedere politic, este practic imposibil de găsit chiar şi un singur exemplu care să reflecte o poziţie de politică externă a României contradictorie cu interesele şi opiniile europene şi euroatlantice.”

“În lipsa unor argumente de natură tehnică, care să pună în discuţie capacitatea României de a asigura securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen nu ar trebui întârziată”, a mai susţinut deputatul Merka în scrisoarea prin care a adresat preşedinţilor Slovaciei şi Cehiei rugamintea de a sprjini, pe toate canalele, încheierea procesului de aderare a României la spaţiul Schengen conform calendarului agreat iniţial. – www. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.