Acasă Uncategorized Bucureşti: Mihai Tănăsescu suţine că FMI nu doreşte mărirea taxelor

Bucureşti: Mihai Tănăsescu suţine că FMI nu doreşte mărirea taxelor

DISTRIBUIȚI

98133 – 04022011- FMI nu doreşte mărirea taxelor şi impozitelor şi nu se pune problema creşterii fiscalităţii în perioada imediat următoare, a declarat, vineri, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, înainte de începerea discuţiilor dintre reprezentanţii misiuni FMI şi oficialii Băncii Naţionale.

Mihai Tănăsescu s-a arătat optimist faţă de şansele României de a încasa ultima tranşă din acordul cu FMI, bazându-se pe cifrele privind evoluţia economiei, care sunt bune şi chiar foarte bune. Reprezentantul României la FMI este de părere că în 2011 economia României va înregistra o creştere de 1,5% „şi poate chiar mai mult”.

Viitorul acord dintre România şi FMI care va fi de tip preventiv se va axa, conform celor declarate de Mihai Tănăsescu, pe restructurarea companiilor de stat care înregistrează pierderi şi pe consolidarea stabilităţii financiare.

Viitorul acord se va întinde, din câte se pare, pe doi ani şi se referă la o sumă de 3,6 miliarde de euro.

Actualul acord stand-by al României cu FMI este în vigoare până la începutul lunii mai 2011 şi este în valoare de 13,15 miliarde de euro, din care România a încasat 12,44 miliarde de euro.

Cea mai recentă tranşă încasată de la FMI, în valoare de 904,8 milioane de euro, a fost aprobată de boardul FMI în 7 ianuarie 2011. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.