Acasă Uncategorized București: PDL grăbește Legea Capitalei. Sorina Plăcintă, împinsă în față

București: PDL grăbește Legea Capitalei. Sorina Plăcintă, împinsă în față

DISTRIBUIȚI

98264 – 09022011 – PDL a lansat, marţi, în dezbatere proiectul Legii Capitalei, care prevede ca funcţia de primar de sector să fie desfiinţată şi cei 6 primari de sector să devină viceprimari, desemnaţi din rândul a 55 de consilieri aleşi uninominali. Proiectul prevede un număr de 55 de consilieri minicipali, membri ai Consiliul General al Municipiului Bucureşti, aleşi uninominal, pe listele partidelor sau candidaţilor independenţi. Primarului general ar urma să fie ales în după Legea alegerilor locale și își va subordona cei șase viceprimari generali, desemnaţi din rândul consilierilor municipali, prin votul majorităţii, cu rol de primar de sector. Viceprimarii pot fi înlocuiţi tot prin votul majorităţii consilierilor.

Democrat liberalii vor transformarea celor șase sectoare în subdiviziuni administrative-teritoriale fără personalitate juridică.

Având în vedere graba cu care PDL vrea să-și impună voința și în ceea ce privește organizarea administrației Capitalei, primarii sectoarelor 1 şi 4, Andrei Chiliman şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone, au făcut, din nou, apel, la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să convoace şi să pună pe ordinea de zi a CGMB cât mai curând organizarea unui referendum pe tema Legii Capitalei.

Până în present, primarul general a susținut ideea că nu se poate lua cetățenilor dreptul de a-și allege direct primarul, ceea ce echivalează cu o respingere a ideioi de recentralizare administrative-bugetară pe care PDL vrea să  o impună. În variant lui Sorin Oprescu, primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari şi ar putea avea drept de veto în ceea ce priveşte dimensiunea financiară a sectorului pe care-l reprezintă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.