Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele Băsescu participă la reuniunea Consiliului European

Bucureşti: Preşedintele Băsescu participă la reuniunea Consiliului European

DISTRIBUIȚI

98077 – 03022011- Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa vineri, 4 februarie a. c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Principalele subiecte de pe agendă vizează dezvoltarea politicii energetice comune şi a inovării, în beneficiul cetăţenilor şi companiilor din ţările membre.

În materie de energie, şefii de stat şi de guvern urmează să agreeze un set de angajamente politice cu privire la integrarea şi interconectarea pieţei interne de energie, extinderea infrastructurii energetice în Uniune, creşterea eficienţei energetice şi asigurarea unei acţiuni externe coerente a Uniunii în domeniul energiei.

În materie de inovare, dezbaterile vor viza un set de măsuri prioritare privind finalizarea Spaţiului European al Cercetării, facilitarea accesului companiilor inovative la finanţare, simplificarea şi raţionalizarea programelor europene privind inovarea.

De asemenea, reuniunea Consiliului European va fi un prilej pentru un schimb de opinii între şefii de stat şi de guvern cu privire la situaţia economică şi financiară din Uniune. În ceea ce priveşte relaţiile externe, Consiliul European va dezbate situaţia actuală din Egipt şi Tunisia.

În marja Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi cu comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström. De asemenea, şeful statului va participa la lansarea iniţiativei Comisiei Europene privind interconectările energetice Nord – Sud din Europa Centrală şi de Est. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.