Acasă Uncategorized București: Sindicatele din Sănătate se pregătesc de proteste și dau în judecată...

București: Sindicatele din Sănătate se pregătesc de proteste și dau în judecată Guvernul din cauza reducerilor salariale

DISTRIBUIȚI

98480 – 16022011 – Având în vedere că sărăcirea membrilor de sindicat va fi dublată de incertitudinea locurilor și condițiilor de muncă adusă de modificarea prevederilor legale care reglementează raporturile de muncă și dialogul social, sindicatele din Sănătate anunță inițierea acțiunilor în instanță împotriva reducerii veniturilor de care sunt afectați salariații și în 2011 și începerea pregătirilor pentru acțiunile de protest în perioada următoare împotriva modificării legislației muncii și dialogului social. Viorel Rotilă, președintele Federației Solidaritatea Sanitară (FSSR), consideră că bugetarii au fost păcăliți ”din cifre”. 

 

 

 

 

 

 

 

 Dând dovadă de reale capacități de manipulare a opiniei publice Guvernul, după controversata reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, a promis o creștere a acestora cu 15% lăsând să se înțeleagă că bugetarii vor avea parte de o recuperare semnificativă din reducerea anterioară.

În loc de mult așteptata redresare salariații „se bucură” de două surprize: creșterea salariilor este de doar 11,25% raportat la salariul din iunie 2010 (rămânând cu un salariu mai mic cu 13,75% față de iunie 2010) iar scăderea a fost aplicată salariului de bază, pierzând în consecință și drepturile de care beneficiau raportat la salariul de bază (în special cele legate de pensii)”, se arată într-un cominicat de presă al FSSR.

Potrivit lui Rotilă, în sectorul sanitar salariile riscă să fie reduse și mai mult odată cu plafonarea cheltuielilor salariale la 75% din valoarea contractelor cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care valoarea acestor contracte este stabilită de la „centru”, deseori în mod arbitrar.

Liderul sindical semnalează faptul că în acets an este posibil să asistăm în continuare la o reducere semnificativă a veniturilor salariaților care, dublată de rata inflației, va conduce la o accentuare a sărăciei salariale de care este afectată majoritatea salariaților bugetari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.