Acasă Uncategorized Bucureşti: Tribunalul a respins cererea de recuzare a judecătorului în dosarul Vîntu

Bucureşti: Tribunalul a respins cererea de recuzare a judecătorului în dosarul Vîntu

DISTRIBUIȚI

98500 – 16022011 – Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de avocaţii din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind recuzarea judecătorului Camelia Bogdan pe motiv că tatăl acesteia a fost păgubit în cazul FNI.

Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au făcut marţi o cerere de recuzare a judecătoarei Camelia Bogdan, cea care a fost investită cu judecarea procesului, pe motiv că tatăl acesteia ar fi fost păgubit în dosarul FNI. După respingerea cererii de recuzare, instanţa urmează să stabilească un nou termen pentru continuarea procesului.

Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la termenul stabilit pentru marţi la Tribunalul Bucureşti, în scaun cu rotile şi cu piciorul imobilizat, însă a plecat după scurt timp, invocând motive de sănătate şi reafirmând cu nu vrea să dea declaraţii în faţa instanţei.

Vîntu a fost trimis în judecată, pe 12 octombrie 2010, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa, alături de Octavian Ţurcan şi de Alexandru Stoian.

Conform procurorilor, Vîntu şi Stoian sunt acuzaţi că l-au sprijinit pe Nicolae Popa, făcând demersuri pentru îngreunarea procedurilor de extrădare din Indonezia. Din probele administrate în cursul urmăririi penale a reieşit că, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, două tranşe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.