Acasă Uncategorized Râmnicu Vâlcea: Municipiul Râmnicu Vâlcea invitat la Târgul de turism de la...

Râmnicu Vâlcea: Municipiul Râmnicu Vâlcea invitat la Târgul de turism de la Salzburg

DISTRIBUIȚI

98320 – 10022011 – Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost invitat să participe la Târgul Internaţional de Turism de la Salzburg din acest an, a declarat, miercuri, primarul Romeo Rădulescu.

„Este primul pas dintr-un proiect la care lucrează echipa primăriei. Demersurile sunt spre a declara din Râmnicu Vâlcea, o destinaţie turistică de excelenţă. De fapt, majoritatea eforturilor noastre investiţionale se concentrează prin definirea Râmnicului ca pe un oraş turistic, unde orice turist să aibă un pachet de servicii pentru perioada cât alege să stea aici.”, a declarat Romeo Rădulescu, ciat de Administratie.ro.

Proiectul de ansamblu la care lucrează primăria este concentrat pe „înglobarea Râmnicului într-un centru turistic, cu oraşele satelit – Călimăneşti, Olăneşti, Govora şi Ocnele Mari” „De aici porneşte totul, inclusiv conceptul metropolitan. Va fi prima metropolă turistică. Vom merge la Salzbug cu acest ansamblu – turism de agrement, balnear, montan, monahal. Râmnicul, în maximum doi ani va rivaliza cu alte municipii din România ca număr de turişti, nu doar conaţionali”, a mai spus Rădulescu.

Pe lângă harta metropolitană, primarul are în vedere strategia culturală a oraşului care să includă teatrele, muzeele, lăcaşele de cult, punctele de divertisment pub-uri, ştranduri, Zoo, parcuri plus realizarea cartierului turistic în zona Ostroveni.

„Nu uităm aici festivalurile de renaştere a unor tradiţii, cum ar fi maratonul Constelaţii Rock, festivaluri de film, de Teatru, Nopţi Albe etc”, a adăugat primarul din Râmnicu Vâlcea. El precizează că această nouă industrie a turismului „poate fi un generator accelerat de locuri de muncă, piaţa fiind cu totul nouă, deci implicit o absorbţie pe toate categoriile socio-profesionale”.

„Vrem să atacăm şi târgul de turism de la Viena. De fapt, nu vrem să ratăm nici un astfel de moment care înseamnă promovare a municipiului pe acest palier”, a mai spus Romeo Rădulescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.