Acasă Uncategorized Strasburg: Eurodeputatul Ioan Enciu reclamă în Parlamentul European inteceptarea convorbirilor telefonice din...

Strasburg: Eurodeputatul Ioan Enciu reclamă în Parlamentul European inteceptarea convorbirilor telefonice din România

DISTRIBUIȚI

98533 – 17022011 –Deputatul european Ioan Enciu a atras atenţia în plenul Parlamentului European asupra abuzurilor autorităţile din România de a folosi interceptările şi înregistrările ilegale ca metode judiciare de anchetă.

Ioan Enciu a subliniat că „În România anului 2011 s-a ajuns ca interceptări ale discuţiilor private să aibă loc fără niciun fel de acoperire juridică cu toate că atât Constituţia şi legile naţionale cât şi legislaţia europeană interzic absolut orice fel de intruziune în viaţa privată fără un motiv serios şi cu autorizarea explicită a unui judecător.” În acest sens, eurodeputatul PSD a arătat că „Metoda preferată de investigaţie a procurorilor este ascultarea ilegală a telefoanelor, în timp ce „serviciile secrete monitorizează permanent convorbirile telefonice ale adversarilor politici ai puterii actuale.”

Ioan Enciu a mai arătat că „se înregistrează abuziv discuţii intre jurnalişti, intre oameni politici, discuţiile interne din şedinţele partidelor sau din şedinţele nepublice din sălile de judecată. Se încalcă sistematic şi repetat dreptul fundamental la protecţia vieţii private.”

În final, deputatul european a cerut „intervenţia de urgenţă a Comisiei Europene pentru menţinerea statului de drept şi a democraţiei în România”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.