Acasă Uncategorized Braşov: Trei turişti au rămas blocaţi de avalanşă în Munţii Bucegi

Braşov: Trei turişti au rămas blocaţi de avalanşă în Munţii Bucegi

DISTRIBUIȚI

98962 – 06032011 – Trei turişti din Ungaria – doi bărbaţi şi o femeie – sunt blocaţi de sâmbătă seară la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Bucegi. Salvamontiştii au probleme din cauza ceţii. Elicopterul pregătit să plece după ei nu a putut decola.Potrivit reprezentanţilor Salvamont Bran, trei turişti maghiari, doi bărbaţi şi o femeie, au rămas blocaţi în Masivul Bucegi, după ce au intrat într-o zonă interzisă şi au provocat o avalanşă, fiind luaţi de valul de zăpadă. Cei trei urcaseră pe munte miercuri, din oraşul braşovean Săcele la Vârful Omu, fiind avertizaţi asupra riscurilor de pe munte, spun salvamontiştii. Conform sursei citate, cei trei turişti au coborât, sâmbătă, de la Vârful Scara, situat la 2.422 de metri altitudine, pe traseul Clincea – Bran, un traseu deosebit de dificil şi acoperit cu zăpadă tasată, apoi au continuat să coboare de la refugiul Ţigăneşti şi au intrat într-o zonă interzisă, provocând o avalanşă. 

 

 

 

 

Cei trei turişti au reuşit să iasă singuri de sub valul de zăpadă care i-a surprins şi au cerut ajutor la Dispeceratul Naţional Salvamont.

În cursul zilei de sâmbătă, turiştii au fost căutaţi cu un elicopter. Echipa de salvare aflată în aparatul de zbor a reperat trei turişti, iar ulterior aceştia au fost recuperaţi. Turiştii salvaţi nu erau însă cei care solicitaseră ajutor la Dispeceratul Naţional Salvamont. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.