Acasă Uncategorized Bruxelles: Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Ungariei

Bruxelles: Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Ungariei

DISTRIBUIȚI

99237 – 15032011 – Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Ungariei şi a trimis o cerere pentru informaţii referitoare la taxa specială introduse de guvernul de la Budapesta în sectorul telecomunicaţiilor.

În octombrie 2010, Ungaria a introdus o taxă specială de 6,5% asupra companiilor de telecomunicaţii, iar Comisia Europeană este îngrijorată că taxa este este incompatibilă cu legislaţia europeană în sectorul telecomunicaţiilor. “Comisia este îngrijorată că această taxă este incompatibilă cu reglementările UE în domeniul telecomunicaţiilor, care solicită ca taxele speciale asupra operatorilor din telecomunicaţii să fi legate direct de acoperirea costurilor reglementării sectorului telecomunicaţiilor”, a anunţat Comisia Europeană.

Guvernul de la Budapesta are la dispoziţie două luni pentru a răspunde solicitării UE. În cazul în care Comisia găseşte răspunsul nesatisfăcător, procedura va intra în faza a doua, în care Bruxellesul trimite o argumentaţie şi dacă nu primeşte un răspuns acceptabil, Ungaria poate fi deferită Curţii Europene de Justiţie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.