Acasă Uncategorized Bucuresti: Sindicatele pregatesc greva generala

Bucuresti: Sindicatele pregatesc greva generala

DISTRIBUIȚI

98852 – 02032011 – Principalele cinci confederați sindicale continuă protestele de stradă împotriva modificărilor propuse de Guvern pentru Codul Muncii și față de faptul că Executivul își va asuma răspunderea pe noua formă a documentului.Protestele se desfășoară în opt județe. Până la 18 martie, principalele cinci confederatii (Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian și CNSLR Frăția) au programate acțiuni de stradă, iar în ziua asumării răspunderii, în fața Palatului Parlamentului va avea loc un miting. De asemenea, în ziua în care președintele va promulga legea privind noul Cod al Muncii, la Palatul Cotroceni se va desfășura un alt miting.

 

 

 

 

Reprezentanții principalelor confederații sindicale au în vedere și declanșarea grevei generale, în acest sens existând o consultare și o campanile de stranger de semnături în rândul membrilor de sindicat. Din estimările liderilor sindicali, la această grevă ar putea lua parte un milion de persoane.

Sindicatele sunt nemulțumite de faptul că modificările Codului Muncii dă posibilitatea angajatorului să concedieze personalul în orice moment și să folosească o forță de muncă din ce în ce mai ieftină și fără pretenții. De asemenea, angajatorii nu vor mai plăti sporuri și ajutoare și vor stabili unilateral durata timpului de lucru și performanțele de muncă.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.