Acasă Uncategorized București: Adrian Năstase il contrazice pe Emil Boc: ”În situații de criză,...

București: Adrian Năstase il contrazice pe Emil Boc: ”În situații de criză, CA al Petrom trebuie să țină seama de interesele naționale”

DISTRIBUIȚI

99060 – 09032011În contractul de vânzare a Petrom către OMV există o clauză care prevede că „în situaţii de criză, membrii CA vor lua în considerare şi interesele consumatorilor, precum şi interesul naţional al României, încercând să realizeze un echilibru între acestea şi interesele acţionarilor“. Anunțul se regăsește pe blogul fostului prim-ministru Adrian Năstase, în perioada căruia a fost semnat contractul cu OMV. Adrian Năstase reacționează astfel la declarațiile anterioare ale premierului Emil Boc, care afirma că Executivul nu poate interveni în stabilirea preţului carburanţilor de către compania Petrom-OMV.

 

 

 

 

„Având reprezentanţi ai statului în consiliul de supraveghere al Petrom, Boc poate să facă mai mult decât să se lamenteze şi să mintă cu dezinvoltură“, scrie Adrian Năstase. Potrivit fostului prim-ministru, trebuie verificat modul în care s-au achitat de datoria lor reprezentanţii instituţiilor statului român, membri în CA al Petrom-OMV, pentru a activa clauza stipulată în contractul de privatizare. ”Boc minte cu neruşinare atunci când afirmă că s-au încheiat contracte în defavoarea statului“, a spus liderul social-democrat. „Guvernul, de comun acord cu OMV, ar trebui să renegocieze nivelul redevenţei”, mai precizează Năstase. Premierul Emil Boc a declarat că majorarea preţului la carburanţi reprezintă un efect al faptului că rezervele de petrol ale ţării au fost cedate anterior printr-un contract defavorabil, singurul lucru la îndemâna Guvernului fiind doar să continue controlul prin ANAF şi Consiliul Concurenţei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.