Acasă Uncategorized Bucureşti: Şapte noi decese din cauza gripei

Bucureşti: Şapte noi decese din cauza gripei

DISTRIBUIȚI

99516 – 23032011 –  In săptămâna 14 – 20 martie 2011 au fost înregistrate 108.912 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 7.7% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă şi un  număr de 483 afecţiuni clinice compatibile cu gripa (număr cu 11.6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna precedentă), se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Incidenta infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 13.4% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub valorile maxime aşteptate.

S-a evidenţiat în continuare o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B (2/3 din cazurile confirmate), activitatea gripală a avut intensitate medie, sub formă de focare locale.

Au fost confirmate cu laboratorul 63 cazuri de gripă (21 de tip AH1N1 şi 42 de tip B) din totalul de 754 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Au fost înregistrate şi şapte decese la persoane confirmate cu gripă : cinci cu gripă AH1N1 în judeţele Argeş, Braşov, Giurgiu (2 decese) şi Mureş şi două cu gripă B (în Municipiul Bucureşti şi în judeţul Iaşi).

Decesele au fost la persoane cu vârste cuprinse între 25-77 ani, cu factori de risc asociaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.