Acasă Uncategorized Bucureşti: Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii, a decis Înalta Curte...

Bucureşti: Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii, a decis Înalta Curte de Casaţie

DISTRIBUIȚI

99100 – 10032011 – Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a primit, joi, decizia finala de colaborator al Securitatii din partea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia Curtii Supreme este definitiva si irevocabila. Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat de Securitate „contrar sustinerilor sale”, in anul 1970. Numele sau conspirativ era atunci „Mircea” si se folosea de pozitia de translator de limba germana a echipei de hochei a Norvegiei. Un an mai tarziu, Securitatea a renuntat la serviciile sale deoarece a considerat ca nu si-a facut bine treaba. Intre 1973-1975, Dan Voiculescu a semnat notele informative cu numele „Felix”.

 

 

 

 

 

 

Acestea se refereau la cetateni straini, rude fugite din tara si un coleg de serviciu. In 1975, odata cu intarea lui Voiculescu in PCR, Securitatea a renuntat la serviciile sale.

Dan Voiculescu scrie pe blogul personal ca verdictul este incorect si va fi contestat la CEDO. „Este un verdict absolut incorect, care reflecta imensele presiuni exercitate asupra magistratilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ imi ofera posibilitatea de a prezenta acest dosar in fata unei instante europene, absolut independente, care se plaseaza in afara oricarei suspiciuni. Oricum, confirmand decizia Curtii de Apel, Inalta Curte a respins practic toate acuzatiile formulate la adresa mea, mai putin faptul ca i-am comunicat directorului intreprinderii de comert exterior al carei angajat eram, ca un cetatean austriac ma presa sa fug din tara. Atat a mai ramas din <<mitul colaborarii>>, din uriasul balon de sapun umflat propagandistic in ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, in mod evident, nicio legatura cu Securitatea. Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justitie, iar cine le va mai mai invoca va raspunde civil si penal!”, scrie Dan Voiculescu pe blog. – www.promptmedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.