Acasă Uncategorized Bucureşti: Gazele naturale se vor scumpi foarte mult anul acesta

Bucureşti: Gazele naturale se vor scumpi foarte mult anul acesta

DISTRIBUIȚI

99222 – 15032011 – Gazele naturale se vor scumpi foarte mult pe pietele internationale spre finalul acestui an, din cauza cotatiilor ridicate de acum ale petrolului, spune Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania, citat de „Adevarul”. Populatia ar trebui sa primeasca un procent mai mare de gaze de productie interna pentru a putea suporta pretul, sustine oficialul companiei germane.

Deciziile din ultimii doi ani ale autoritatilor de a plafona pretul gazelor pentru populatie din considerente politice, in timp ce cotatiile au urcat pe pietele internationale, se intorc acum impotriva romanilor.

Operatorii de pe piata gazelor spun ca au pierderi de sute de milioane de lei, iar o revenire brusca la pretul corect ar soca pe toata lumea. „Atat consumatorii, cat si companiile de gaze sunt intr-o situatie extreme de grava. Trebuie gasita o solutie de echilibru pentru ambele parti”, a declarat Frank Hajdinjak.

In opinia sa, o solutie ar fi formarea unui cos special de gaze pentru populatie, care sa contina un procent foarte mare de resurse interne. In prezent, toti consumatorii utilizeaza aceeasi proportie de gaze interne si de import, iar pretul celor autohtone este de doua ori mai mic. „Anul trecut a fost usor sa fie luata o decizie similara pentru consumatorii industriali. Nu inteleg de ce nu s-ar face acelasi lucru si pentru cei casnici. Sunt convins ca si autoritatile se gandesc in prezent la acelasi lucru”, a mai spus Hajdinjak. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.