Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Transporturilor: “Dăm în exploatare Autostrada Bucureşti-Constanţa, nu o finalizăm”

Bucureşti: Ministrul Transporturilor: “Dăm în exploatare Autostrada Bucureşti-Constanţa, nu o finalizăm”

DISTRIBUIȚI

99626 – 28032011 –  Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat luni că autostrada Bucureşti-Constanţa va fi dată în exploatare în acest an, cu excepţia tronsonului Cernavodă-Medgidia, subliniind în acelaşi timp că „a da în exploatare” nu echivalează cu „a finaliza”.

„Spun public încă o dată: eu nu am spus că le finalizăm, ci că le dăm în exploatare. Este o mare diferenţă între a finaliza şi a da în exploatare o lucrare. Acestea pot fi date în explotare fără a fi şi finalizate”, a spus Boagiu.

Ministrul a precizat totodată că, până în anul 2013, România va avea în plus faţă de momentul actual 463 de kilometri de autostradă. „2013 este un an în care vom avea în exploatare 800 km de autostradă. Tot până în 2013, vom începe cu siguranţă şi lucrările pe Bucureşti-Comarnic”, a adăugat Anca Boagiu.

Ministrul Boagiu declara pe 8 martie că francezii de la Colas au cerut în plus opt milioane euro pentru lucrările la tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, şi că le-a transmis că, dacă refuză să lucreze, „nu au decât să plece acasă”.

Anterior, în luna februarie, ministrul preciza că din vara acestui an se va putea circula pe tronsoane pe autostrada care leagă Constanţa de Cernavodă. „Constructorii îşi asumă pe termene intermediare finalizarea pe tronsoane, între 30 iunie şi 30 septembrie, deci e perioada în care ei vor da în exploatare tronsoanele de autostradă. Vor construi şi fundaţia la celelalte tronsoane, dar bineînţeles că nu vor turna asflat. Nu or să poată să facă minuni în şase luni, cât nu s-au făcut în şase ani. Autostrada va fi recepţionată anul viitor”, a spus atunci Boagiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.