Acasă Uncategorized Bucureşti: PNL va sesiza Avocatul Poporului în legătură cu modificarea de către...

Bucureşti: PNL va sesiza Avocatul Poporului în legătură cu modificarea de către Guvern a Legii CSM

DISTRIBUIȚI

98948 – 04032011 – PNL va sesiza Avocatul Poporului cu privire la modificarea facuta de Guvern la  legea de organizare si functionare al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin ordonanta de urgenta. PNl il acuza pe premierul Emil Boc de incalcarea Constiututiei prin modificarea cvorumului CSM. Potrivit deputatului PNL, Ciprian Dobre, acest lucru este interzis de articolul 15, alineatul 6 din Constitutia Romaniei, CSM fiind garantul independentei justitiei. In cazul in care Avocatul Poporului nu va sesiza Curtea Constitutionala, cei de la PNL intentioneaza sa atace in contenctios administrativ, la Curtea de Apel Bucuresti, ordonanta de urgenta care modifica cvorumul CSM. „Presedintele de partid Emil Boc, in loc sa isi trimita colegii la servici in Senatul Romaniei, si sa valideze al 15-lea membru al CSM, a preferat sa modifice modul de lucru al CSM.

 

 

 

 

 

 

 Au facut micul CSM, ca mica reforma in justitie. Ministrul Justitiei a facut mica reforma a justitiei, iar Boc a realizat micul CSM al Romaniei. Instititiile statului, justitia, se micsoreaza, avem de-a face cu o disolutie a statalitatii cu o perturbare grava a ordinii de drept, un atac de o ferocitate iesita din comun, la adresa justitiei. De aproape 100 de ani de cand avem ordine constitutionala, nu s-a gandit sa se faca micul CSM. Asta inseamna ca se poate face micul parlament, mica CCR, mica Curte de Conturi, micul Guvern, etc”, a declarat Ciprian Dobre, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Targu Mures, citat de Citynews.

Parlamentarul a explicat ca in Constitutie se precizeaza ca  Guvernul nu poate modifica prin OUG, organizarea si functionarea unor institutii fundamentale, in acest caz fiind CSM. „In conformitate  cu prvederile art 15 alineatul 6 din Constitutie, se prohibeste, se interzice Guvernului sa reglementeze prin OUG organizarea si functionarea institutiilor fundamentale ale statilui roman. Prin OUG se modifica organizarea si functionarea unei institutii fundamentale, CSM, care inseamna ca este reglementata de constitutie. Nu se poate ca prin OUG sa se modifice cvorumul CSM. Lucram la atacarea in contencios  administrativ, la Curtea de Apel Bucuresti, a acestui act normativ nascocit de o minte bolnava, antinational, antistatal care tinde sa stirbeasca independenta justitiei, sa aplatizeze ce justitia a facut bun in Romania. In orice stat ar fi iesit un scandal mostruos daca cineva ar avea curaj sa se atinga de justitie. Se pune intrebarea ce treaba are Boc cu independenta justitiei. De ce au in permanenta o problema cu justitia, prin care, spun ei (nr. PD-L), conduce Romania. Constitutia trebuie sa ramana sfanta pentru toti cetatenii romani… Fac recomandare lui Boc sa isi duca la munca colegii de partid sa valideze al doilea membru al societatii civile”, a incheiat deputatul PNL.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, anuntat luna trecuta ca Guvernul a aprobat  o ordonanta de urgenta prin care s-a fixat, in mod exceptional si temporar, cvorumul de prezenta in plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la 14 membri, in loc de 15, asa cum este prevazut de Legea 117/2004, masura fiind motivata de necesitatea functionalitatii normale a CSM. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.