Acasă Uncategorized Bucureşti: Premierul Boc: “Bugetul de pensii trebuie completat anul acesta cu 14...

Bucureşti: Premierul Boc: “Bugetul de pensii trebuie completat anul acesta cu 14 miliarde de lei”

DISTRIBUIȚI

98923 – 04032011 –  “In 2011, punem de la bugetul de stat in bugetul de pensii ,din banii adunati de la impozite si taxe, 13,9 miliarde de  lei. Daca nu am fi facut reforma pensiilor, trebuiau puse la dispozitia bugetului de pensii 21,5 miliarde de lei. Criza din 2010 s-a simtit de la Palatul Victoria aspru si acut, pentru ca acolo s-au luat deciziile dificile pentru tara”, a spus premierul Emil Boc, joi seara, la postul public de televiziune.„Ne-a trecut glontul pe langa ureche”, a declarat seful Executivului, referindu-se la riscurile economice la care ne-am fi expus in lipsa masurilor de austeritate. Fara masurile de reducere a cheltuielilor am fi avut un deficit bugetar de 14 procente.

 

 

 

 

Daca Romania nu incepea sa reduca cheltuielile bugetare din 2009 si sa le ajusteze dupa posibilitatile statului am fi ajuns la un deficit de 14%, sustine Emil Boc.

„Daca nu luam acele masuri nu se punea problema sa diminuam salariile, ci nu veneau salariile luni intregi. Acum am stabilizat economia si am facut ce trebuia si putem sa privim putin mai optimist lucrurile”, a continuat acesta.

Premierul a confirmat ca pentru anul acesta bugetul de pensii trebuie completat cu 3,3 miliarde de euro.

Faptul ca romanii au cheltuit in ultimele luni cu circa 19% mai putin pentru sampon, sapun si pasta de dinti este ceva firesc in conditiile in care s-au redus veniturile din cauza crizei economice, a mai spus premierul. „E firesc, din nefericire. In conditiile in care s-au redus veniturile, fiecare si-a restrans cheltuielile. Asa facem si fiecare in familie”, a afirmat prim-ministrul, adaugand ca si Guvernul la nivel macro a fost nevoit sa ajusteze cheltuielile la fel cum a facut fiecare familie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.