Acasă Uncategorized Bucureşti: Scutul antirachetă din nou în actualitate

Bucureşti: Scutul antirachetă din nou în actualitate

DISTRIBUIȚI

99011 – 08032011 – A cincea rundă de negocieri pe tema participării României la sistemul de apărare antirachetă are loc la Bucureşti astăzi. Delegaţia română va fi condusă de Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în MAE, şi va avea o componenţă inter-instituţională. Delegaţia SUA va fi condusă de Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru controlul armamentelor. Cele două delegaţii vor continua, pe fondul rezultatelor pozitive ale rundelor anterioare, negocierea cadrului juridic care va reglementa cooperarea bilaterală în domeniul apărării antirachetă.

 

 

 

 

 

 

Programul va include şi o întrevedere între şefii celor două delegaţii, pentru discutarea aspectelor de securitate de interes comun, precizeasză un comunicat al Ministerului de Externe.

La 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat acceptarea invitaţiei părţii americane, transmisă de Preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la dezvoltarea abordării adaptive în etape a  sistemului de apărare antirachetă din Europa.

Noua abordare garantează acoperirea integrală a teritoriului României împotriva posibilelor ameninţări reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.