Acasă Uncategorized Bucureşti: Teodor Meleşcanu: “Autorităţile române au reacţionat târziu cu privire la intervenţia...

Bucureşti: Teodor Meleşcanu: “Autorităţile române au reacţionat târziu cu privire la intervenţia NATO în Libia”

DISTRIBUIȚI

99512 – 23032011 –  Autorităţile române trebuiau să reacţioneze mai devreme cu privire la intervenţia NATO în Libia şi să se consulte cu aliaţii în legătură cu această decizie, consideră Teodor Meleşcanu, fost ministru al Apărării şi al Externelor .

„Sunt trei ţări cu care avem parteneriate strategice: SUA, Franţa şi Polonia. România trebuia să se consulte cu aceste ţări în ceea ce priveşte decizia de a interveni în Libia. Autorităţile române au reacţionat târziu şi astfel, România a pierdut şansa de a câştiga importanţă şi vizibilitate pe plan european, dar şi şansa de a se reconcilia cu Franţa”, a declarat Teodor Meleşcanu, citat de România Liberă.

Meleşcanu a declarat că actualul ministrul de Externe, Teodor Baconschi dă dovadă de impotenţă de a comunica atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

„Chiar domnul Baconschi a recunoscut în faţa comisilor din Parlament că are dificultăţi de comunicare”, spune Meleşcanu.

Întrebat ce riscuri implică intervenţia României alături de puterile europene în Libia, Meleşcanu a declarat că ţara noastră nu putea să asiste cu nepăsare la măcelul poporului libian. El a adăugat că „nu putem vorbi de riscuri sau câştiguri pentru România în urma intervenţiei din Libia deoarece ţara noastră face parte dintr-o alianţă internaţională şi trebuie să coordoneze cu celelalte state”.

„Nu se poate asista cu nepăsare la situaţia în care un şef de stat foloseşte armata pentru a-şi omorî propriul popor. Chiar preşedintele Băsescu a declarat acest lucru într-un interviu. În plus, aliaţii noştri ne-au cerut să îi susţinem şi să trimitem o fregată să patruleze în zonă, deci nu puteam să îi refuzăm”, susţine Meleşcanu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.