Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Băsescu: “Peste 30% din resursele care se cuvin statului sunt...

Bucureşti: Traian Băsescu: “Peste 30% din resursele care se cuvin statului sunt evazionate”

DISTRIBUIȚI

98983 – 07032011 – Bătălia cu evaziunea fiscală trebuie continuată, în condiţiile în care peste 30% din resursele statului sunt evazionate, a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pentru anul 2010.

„Nu aş primi bilanţul acesta ca pe un triumf, ci ca pe un început”, a declarat preşedintele Băsescu. „Este anul cu cele mai bune rezultate de la începerea primului meu mandat. S-a ajuns la stadiul la care instituţiile statului încep să funcţioneze eficient”, consideră Traian Băsescu.

Bătălia cu evaziunea trebuie să continue tot mai apăsat, fără menajamente. Nimic nu slăbeşte mai mult un stat decât diminuarea resurselor financiare la care are dreptul pentru a putea plăti pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor. Peste 30% din resursele care se cuvin statului sunt evazionate”, a mai menţionat preşedintele.

Şeful statului a apreciat că recuperarea prejudiciilor este extrem de importantă. „Fără recuperarea pabubei, victoria instituţiilor statului nu va fi completă niciodată”, a spus Traian Băsescu, care a şi propus ca soluţie în acest sens sechestrarea bunurilor încă de la începutul urmăririi penale.

În plus, preşedintele a solicitat efectuarea unor noi controale la vămile din interior, inclusiv la cea din Portul Constanţa, şi a precizat că există dosare care sunt blocate cu rea-credinţă în faza iniţială, la procuror. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.