Acasă Uncategorized Iaşi: Casa Creangă a fost redeschisă circuitului turistic

Iaşi: Casa Creangă a fost redeschisă circuitului turistic

DISTRIBUIȚI

98921 – 03032011 – Casa Creangă, aflată în incinta mănăstirii Golia dfin Iaşi, a fost redeschisă circuitului turistic pe 1 martie a. c., care este data naşterii scriitorului.

Timp de o lună în Turnul Goliei va putea fi vizitată expoziţia „Pe urmele lui Ion Creangă în Iaşi”, ocazie cu care vizitatorii pot să admire marionete din piesele lui Ion Creangă care au jucat pe scena Teatrului Luceafărul Iaşi şi fotocopii după documente importante din viaţa scriitorului. În această casă diaconul şi scriitorul Ion Creangă a locuit între anii 1866 şi 1871, perioadă în care a slujit în biserica Golia.

„Vizitatorii au ocazia să retrăiască momente din epoca respectivă, aerul anilor 1860 fiind dat atât de obiectele expuse în Casa Creangă, cât şi de imaginile expuse în Turnul Goliei. Asociaţia Centrul de Promovare Turistică Iaşi propune publicului interesat un traseu turistic cu toate clădirile din Iaşi pe unde a trecut Ion Creangă şi şi-a lăsat amprenta. Scopul evenimentului este acela de a face cunoscut acest monument de o mare valoare istorică şi culturală, acest proiect încadrându-se în strategia Asociaţiei Centrul de Promovare Turistică Iaşi de promovare a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia, strategie ce va culmina cu introducerea în circuitul turistic a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia”, a explicat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Programul de vizitare a Casei Creangă şi a Turnului Goliei, în perioada 1 martie – 1 aprilie, este de luni până vineri, între orele 11.00 şi 17.00, iar sâmbăta între orele 10.00 şi 14.00. Preţul biletelor de vizitare variază între 2 şi 4 lei de persoană. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.