Acasă Uncategorized Japonia: Pericol de explozie la un alt reactor al centralei nucleare Fukushima

Japonia: Pericol de explozie la un alt reactor al centralei nucleare Fukushima

DISTRIBUIȚI

99170 – 13032011 – După explozia de sâmbătă de la centrala nucleară Fukushima, un alt reactor are probleme cu sistemul de răcire şi este posibilă o altă explozie. Guvernul japonez consideră că este posibil ca la două dintre reactoarele centralei nucleare Fukushima 1 să fi fost declanşate procese de fisiune, după o serie de avarii provocate de cutremurul violent de vineri. Un alt reactor de la centrala nucleară Fukushima din Japonia are probleme cu sistemul de răcire după seismul de vineri, a anunţat duminică Agenţia Niponă pentru Siguranţa Nucleară, transmite Realitatea Tv.Sistemul de răcire de urgenţă nu mai funcţionează la reactorul nr. 3 de la centrala Fukushima Daiichi, ceea ce face necesare măsuri de urgenţă de furnizare de apă la reactor, a precizat un responsabil al agenţiei în cadrul unei conferinţe de presă. Nu este exclus să existe o nouă explozie la acest reactor.

 

 

 

 

 Oficialul citat a mai menţionat că este posibil ca minimum nouă persoane să fi fost expuse la radiaţii, dar şi ca această cifră să crească la 70-160 de persoane.

„Credem că este foarte probabil să se fi declanşat o fisiune”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yukio Edano. „Nu putem verifica ce se întâmplă în miezul reactorului, dar luăm măsuri plecând de la această ipoteză”, a adăugat el, referindu-se la reactoarele 1 şi 3 de la centrala nucleară, unde presiunea a crescut semnificativ din cauza unor disfuncţii ale sistemelor de răcire.

O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectată, sâmbătă, la centrala nucleară Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agenţia pentru Securitate Nucleară a apreciat că într-unul dintre reactoare s-ar putea declanşa un proces de fisiune nucleară.

Explozia produsă sâmbătă la centrala nucleară japoneză Fukushima 1 nu a avut loc la reactorul 1, iar învelişul acestuia nu a fost avariat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Yukio Edano.

El a precizat că deflagraţia a provocat prăbuşirea acoperişului şi zidurilor clădirii care adăposteşte reactorul, însă învelişul acestuia nu a fost afectat.

Explozia a avut loc în momentul în care vaporii eliberaţi din înveliş au intrat în contact cu oxigenul din atmosferă, a spus Edano.

El a adăugat că operatorul Tokyo Electric Power a început răcirea reactorului cu apă de mare şi injectează acid boric pentru a preveni o situaţie critică, însă procesul de injectare a apei va dura mai multe ore. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.