Acasă Uncategorized Paris: Socialiştii au câştigat alegerile locale din Franţa

Paris: Socialiştii au câştigat alegerile locale din Franţa

DISTRIBUIȚI

99632 – 28032011 –   Socialiştii au câştigat turul al doilea al alegerilor locale de duminică din Franţa. Scrutinul marchează un nou eşec al dreptei aflate la putere şi revenirea pe scena politică a extremei drepte, cu doar un an înaintea alegerilor prezidenţiale.

Potrivit estimărilor parţiale, după numărarea a 90% din sufragii, Partidul Socialist a obţinut 35,74% din voturi, devansând formaţiunea preşedintelui Nicolas Sarkozy, care a primit doar 20,32% din voturi. Frontul Naţional de extremă dreaptă a obţinut 11,63 % din voturi.

Ca şi acum o săptămână, scrutinul a fost marcat de un absenteism record pentru alegerile locale, cu o prezenţă la vot, de sub 45 la sută.

În scădere de popularitate, Nicolas Sarkozy şi partidul său înregistrează o nouă înfrângere, după cele din alegerile pentru Parlamentul European din 2009 şi scrutinul regional din 2010.

Stânga, care era majoritară în 58 de departamente înaintea scrutinului, faţă de 42, ale dreptei, şi-a adjudecat mai multe departamente, între care Jura şi Pyrenees-Atlantiques, precum şi insulele Reunion şi Mayotte din Oceanul Indian. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.