Acasă Uncategorized Bucureşti: 28 aprilie – Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă

Bucureşti: 28 aprilie – Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă

DISTRIBUIȚI

100489 – 28042011 –  Pe data de 28 aprilie, sindicaliştii din întreaga lume, afiliaţi la Confederaţia Sindicală Internaţională (CSI), marchează, pentru al 16-lea an consecutiv, Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă.

„Cu această ocazie, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa doreşte să atragă atenţia autorităţilor asupra consecinţelor de neacceptat ale unor forme de organizare a muncii care sacrifică, în goana după maximizarea profitului, sănătatea şi siguranţa lucrătorilor.

Numărul accidentelor de muncă care s-au petrecut în România în anul 2010 dovedeşte că situaţia rămâne în continuare îngrijorătoare.

Dat fiind că ziua de 28 aprilie are o dublă semnificaţie, fiind şi Ziua Internaţională pentru Sănătate şi Securitate la locul de muncă, dar şi Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă, reamintim importanţa Proiectului Strategiei Naţionale în Domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, proiect lansat anul trecut alături de alte confederaţii sindicale şi patronale. Partenerii sociali au înţeles să îşi aducă contribuţia la dezvoltarea dialogului social precum şi la îmbunătăţirea situaţiei din România, ţară care se confruntă cu tragice accidente petrecute la locul de muncă şi cu creşterea  alarmantă a numărului de îmbolnăviri din cauze profesionale. Guvernul ar trebui să înţeleagă şi el că, mai ales pe fond de criză, este necesar să pună în aplicare soluţiile propuse de societatea civilă, direct afectată de fenomen.

(…) Precizăm că în scopul dinamizării activităţii privind sănătatea şi securitatea în muncă (SSM), CNS Cartel Alfa a derulat, având ca parteneri CSDR şi CNSLR Frăţia, alături de confederaţia sindicală LO Norvegia, proiectul <<Întărirea capacităţii de organizare şi funcţionare a Comitetelor de Sănătate şi Securitate în Muncă din România prin eficientizarea activităţii membrilor  acestora>>. (…)

Deşi în acest domeniu nu există nici o strategie naţională la ora actuală, a trecut deja un an de la lansarea (…) Proiectului Strategiei Naţionale pentru SSM. (…)

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa solicită Guvernului să nu mai ignore cu bună ştiinţă acest document, ci să decidă de urgenţă lansarea lui în dezbatere publică. CNS Cartel Alfa cere, de asemenea, Guvernului să adopte rapid Strategia Naţională în Domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă. Punerea în aplicare a Strategiei pentru SSM ar genera o reducere a cheltuielilor bugetare precum şi aplicarea unor măsuri de natură a reduce numărul, îngrijorător astăzi, al victimelor accidentelor de muncă”, se spune într-un comunicat al CNS Cartel Alfa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.