Acasă Uncategorized Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat trei companii cu 16,7 milioane de lei...

Bucureşti: Consiliul Concurenţei a amendat trei companii cu 16,7 milioane de lei pentru fixarea preţurilor la legume şi fructe

DISTRIBUIȚI

100494 – 28042011 –  Consiliul Concurentiei a sanctionat companiile Interfruct, Albinuta Shops si Profi Rom Food cu amenda totala de 16,7 milioane de lei pentru fixarea preturilor de vanzare cu amanuntul a legumelor si fructelor. Interfruct a fost sanctionata cu 1,8 milioane de lei, Albinuta Shops cu 2,6 milioane de lei si Profi Rom Food cu 12,3 milioane de lei. Cele trei companii au incheiat o intelegere prin care furnizorul Interfruct stabilea preturile de vanzare la raft a legumelor si fructelor comercializate prin magazinele din reteaua Profi din Bucuresti, apartinand Albinuta Shops si Profi Rom Food.

„Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o serioasa abatere de la principiul liberei concurente pe piata. Practic, prin aceasta intelegere Albinuta Shops si Profi Rom Food nu au avut posibiliatea de a reduce preturile de revanzarea a legumelor si fructelor, ceea ce ar fi fost in beneficiul consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Intelegerea dintre Interfruct si Profi s-a derulat pe o perioada de un an, iar cea dintre Interfruct si Albinuta pe o perioada de doi ani si au avut ca obiect legumele si fructele proaspete, cu exceptia bananelor.

Profi Rom Food si Albinuta Shops desfasurau activitati pe piata de vanzare cu amanuntul a bunurilor de consum zilnic. In anul 2007, Albinuta Shops a fost achizitionata de Profi Rom Food, care la randul sau a fost preluata in 2010 de Polish Gamma Group din Luxemburg. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.