Acasă Uncategorized Bucureşti: Finanţare pentru canalizare in Bihor

Bucureşti: Finanţare pentru canalizare in Bihor

DISTRIBUIȚI

100266 – 19042011 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”

„Prin semnarea acestui contract am ajuns la o valoare totala de aproximativ 900 milioane euro pentru contractele semnate numai in ultimele doua luni de catre Ministerul Mediului si Padurilor. Eu personal sunt un adept al descentralizarii insa datorita problemelor pe care le intampinam la nivelul absorbtiei fondurilor as fi preferat ca anumite parghii de decizie sa ramana la nivelul ministerului. Pe de alta parte, sunt ferm convins ca la nivelul judetului Bihor, exista oameni puternici care sa-si asume raspunderea pentru implementarea acestui proiect la termen iar unul din cele mai importante aspecte  pentru realizarea acestui deziderat este ca lucrarile sa demareze cat mai repede cu putinta”,  a declarat László Borbély

Valoarea totală a proiectului este de 83.274.549 euro fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 63.542.229 euro. Implementarea sa va fi efectuată pe parcursul a 45 luni, în perioada 2011-2014, în final urmând ca 230.900 locuitori să beneficieze de un sistem de apă şi canalizare la standarde europene.

Proiectul presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate şi va fi implementat de către Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Oradea S.A. în aglomerările Oradea, Biharia, Beiuş, Tinca.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare în conformitate cu practicile şi politicile Uniunii Europene în domeniu. Toate componentele vor fi implementate în conformitate cu strategia de achiziţii din cadrul Proiectului, prin intermediul 17 contracte, din care 3 de servicii şi 14 de lucrări (4 contracte tip proiectare şi execuţie şi 10 contracte tip execuţie). Un contract de servicii a fost déjà lansat, respectiv “Asistenţa tehnică pentru Managementul Proiectului”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.