Acasă Uncategorized Bucureşti: Fluturi într-o nouă emisiune filatelică

Bucureşti: Fluturi într-o nouă emisiune filatelică

DISTRIBUIȚI

100095 – 12042011 – Emisiunea de mărci poştale Fluturi pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie prezintă şapte specii spectaculoase întâlnite peste tot în lume. Insecte cu aripi membranoase acoperite cu solzi microscopici, fluturii fac parte din Ordinul Lepidopterelor.

Cele şase timbre, cărora li se alătură coliţa emisiunii, ilustrează următorii fluturi, astfel: pe timbrul cu valoarea nominală de 0,50 lei este ilustrat Fluturele Montan Apollo (Parnassius apollo), care trăieşte la înălţimi de până la 6000 de metri; pe timbrul cu valoarea nominală de 0,60 lei este ilustrat Fluturele Transparent (Greta oto), o specie cu aripi transparente; pe timbrul cu valoarea nominală de 2,40 lei este ilustrat Fluturele Morpho Albastru (Morpho nestira), o specie de dimensiuni considerabile; pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei este ilustrat Mahonul (Papilio machaon), un fluture cu o largă răspândire în întrega lume; pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei este ilustrat Fluturele Cap de Cobră (Attacus atlas), cel mai mare fluture din Familia Saturnidae; pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei este ilustrat Fluturele Ochi de Păun (Inachis io), un fluture din Familia Nymphalidae, având un desen „ochi de păun” pe ambele aripi; pe timbrul coliţei cu valoarea nominală de 8,10 lei este ilustrat Fluturele Coada Rândunicii (Iphiclides podalirius), o specie aparţinând Familiei Papilionidae, alături de Mahaon şi Fluturele Montan Apollo.

Începând cu 12 aprilie a. c., emisiunea de mărci poştale Fluturi poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.