Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea clădirii Tribunalului Cluj

Bucureşti: Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea clădirii Tribunalului Cluj

DISTRIBUIȚI

99984 – 08042011 – La propunerea Ministerului Justiţiei, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Supraetajare şi mansardare aripa est Tribunalul Cluj”, judeţul Cluj, proiect finanţat din împrumutul acordat României de Banca Mondială.

Lucrările care urmează a fi executate sunt: supraetajare şi mansardare aripa est a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Cluj. În urma acestor lucrări se va obţine o suprafaţă suplimentară desfăşurată de 1.601 mp, care se adaugă la cea existentă de 2.100 mp, rezultând o suprafaţă totală desfăşurată de 3.701 mp.

Durata estimativă de derulare a contractului de execuţie este de 18 de luni. Investiţiile derulate la Tribunalul Cluj fac parte din programul finanţat prin acordul de împrumut cu Banca Mondială.

Palatul Justiţiei Cluj, imobil proprietate a Ministerului Justiţiei, a fost  construit între anii 1898 – 1902 şi are o deosebită valoare arhitectonică, fiind monument istoric şi de arhitectură catalogat. Concepută ca Palat de Justiţie, clădirea este reprezentativă pentru arhitectura începutului de secol XX şi este construită în stil eclectic. Fiind  proiectată pentru asigurarea activităţilor Justiţiei pentru o populaţie de circa 50.000 locuitori, iniţial cuprindea nouă săli de dezbateri, cu ornamentaţie bogată, realizată din stucaturi şi elemente sculptate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.