Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul libian a acceptat un plan de pace al Uniunii Africane

Bucureşti: Guvernul libian a acceptat un plan de pace al Uniunii Africane

DISTRIBUIȚI

100047 – 11042011 – Guvernul libian a acceptat un plan de pace al Uniunii Africane pentru a pune capăt celor opt săptămâni de violenţe, a anunţat preşedintele sud-african Jacob Zum, transmite Realitatea Tv.

Zuma şi alţi trei lideri africani s-au întâlnit duminică, la Tripoli, cu colonelul Muammar Gaddafi. O echipă a Uniunii Africane urmează să meargă şi la Benghazi, fieful rebelilor.

Principalele puncte ale acordului propus de Uniunea Africană sunt încetarea imediată a focului, permiterea furnizării fără obstacole a ajutorului umanitar, apărarea cetăţenilor străini şi dialogul între guvern şi rebeli pentru găsirea unei soluţii politice.

„Delegaţia liderului frate (Gaddafi – n.red.) a acceptat foaia de drum prezentată de noi. Trebuie să dăm o şansă încetării focului”, a declarat Zuma, după mai multe ore de discuţii.

În cursul nopţii de duminică spre luni, Zuma urma să se întoarcă în Africa de Sud, în timp ce ministrul său de externe şi alţi şefi de stat din Uniunea Africană vor merge luni la Benghazi.

Reprezentantul opoziţiei libiene la Londra, Guma al-Gamaty, a declarat pentru BBC că rebelii vor analiza cu atenţie planul Uniunii Africane, dar orice acord care prevede că Gaddafi sau fiii săi vor rămâne la putere nu este acceptabil.

Un oficial din Uniunea Africană a precizat că ideea ca Gaddafi să demisioneze a fost discutată, dar nu a oferit alte detalii.

Între timp, la Ajdabiya, forţele pro-Gaddafi au împins în spate rebelii, în lupte aprinse, în timp ce avioane NATO au distrus numai duminică 25 de tancuri guvernamentale. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.