Acasă Uncategorized Bucureşti: Premierul Boc nu neagă amânarea datei de aderare la Zona Euro

Bucureşti: Premierul Boc nu neagă amânarea datei de aderare la Zona Euro

DISTRIBUIȚI

100406 – 26042011 –  Oportunitatea amânării datei de aderare la moneda euro va fi decisă la sfârşitul lunii aprilie, după consultări între Guvern, Preşedinţie şi BNR, a subliniat premierul Emil Boc. Şeful Executivului a fost întrebat dacă România a renunţat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru trecerea la moneda euro. „Până la sfârşitul lunii aprilie, România va adopta Planul de Convergenţă pe care-l va transmite Comisiei Europene. Până atunci, este în discuţie şi în dezbatere. Decizia va fi luată în cadrul Planului Naţional de Convergenţă până la sfârşitul lunii aprilie. Deocamdată există o dezbatere, atât cu Preşedinţia cât şi cu Banca Naţională.

 

 

 

 

 În urma acestor consultări, Guvernul va lua decizia aferentă. Fiind în discuţie, aştept să luăm decizia după ce ne consultăm cel puţin cu aceste două autorităţi despre care am vorbit”, a arătat şeful Executivului.

Potrivit presei, care citează noul program de convergenţă privind trecerea la moneda euro, Guvernul ar fi renunţat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru trecerea la moneda euro şi a avansat doar intervalul 2013 – 2014 pentru intrarea în mecanismul european al ratelor de schimb, o etapă premărgătoare procesului de trecere la moneda euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.