Acasă Uncategorized Fermierii olandezi îl ameninţă cu tribunalul pe ministrul care a restricţionat acordarea...

Fermierii olandezi îl ameninţă cu tribunalul pe ministrul care a restricţionat acordarea de permise pentru muncitorii români

DISTRIBUIȚI

100229 – 18042011 – Fermieri din sudul Olandei au amenintat ca il vor da in judecata pe ministrul Afacerilor Sociale, Henk Kamp, daca nu se razgandeste privind acordarea de permise de munca pentru romani pana luni dupa-amiaza, relateaza Euractiv. 

Fermierii, in mare parte proprietari de livezi sau de culturi de capsuni, se bazeaza pe aproximativ 2.000 de muncitori sezonieri romani pentru a strange recolta.Kamp a afirmat in martie ca nu va mai acorda permise de munca romanilor si bulgarilor incepand de la 1 iulie, decat in cazuri exceptionale. Fermierii ar trebui, in schimb, sa angajeze localnici someri.

Organizatia fermierilor ZLTO afirma ca ministrul greseste daca schimba politica in mijlocul sezonului, iar aceasta actiune le pune in pericol contractele cu comerciantii.

Cetatenii din afara UE si din Romania si Bulgaria vor primi de la 1 iulie permise de munca in Olanda doar in cazuri exceptionale, potrivit unei propuneri inaintate de ministrul Afacerilor Sociale Henk Kamp si sustinute de guvernul olandez.

Kamp propune ca angajatorii din sectorul agricol sa recurga intr-o mai mare masura la somerii olandezi, potrivit politicii guvernului de a pune presiune asupra somerilor pentru ca acestia sa accepte sa munceasca. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.