Acasă Uncategorized Hunedoara: Siderurgiştii din Hunedoara au intrat în grevă japoneză

Hunedoara: Siderurgiştii din Hunedoara au intrat în grevă japoneză

DISTRIBUIȚI

99768 – 01042011 – Angajaţii de pe platforma Arcelor Mittal din municipiul de pe Cerna au declanşat, joi, grevă japoneză. În acest fel, cei aproximativ 800 de siderurgişti şi-au manifestat dezaprobarea faţă de reticienţa de care a dat dovadă conducerea acestei companii atunci când reprezentanţii sindicatului au solicitat o creştere salarială care să acopere rata inflaţiei.

Refuzul conducerii societăţii de a mări salariile angajaţilor a dus la blocarea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă (CCM) dintre reprezentanţii sindicatului „Siderurgistul” şi administraţia Arcelor Mittal Hunedoara.

Disensiunile apărute între reprezentanţii sindicatului „Siderurgistul” şi conducerea Arcelor Mittal Hunedoara, în ceea ce priveşte negocierea CCM a generat nemulţumiri în rândul angajaţilor. Astfel, în cursul zilei de ieri, după o nouă rundă eşuată de discuţii, siderurgiştii hunedoreni au declanşat greva japoneză. „Angajaţii au apelat la această formă de protest pentru a atrage atenţia conducerii acestei companii asupra greutăţilor cu care se confruntă. Practic, salariile nu mai acoperă inflaţia, iar, în acest fel, stresul datorat grijii zilei de mâine poate pune în pericol sănătatea şi securitatea în muncă a angajaţilor. Considerăm că majorarea salariilor ar trebui să acopere măcar rata inflaţiei din ultimii trei ani, care a fost de circa 21 la sută, cu precizarea că decizia finală în ceea ce priveşte procentul de creştere va fi luată doar în urma consultării membrilor de sindicat şi a ofertei primite din partea conducerii Arcelor Mittal. Această formă de protest va continua”, a declarat Petru Vaidoş, liderul Sindicatului „Siderurgistul”. Potrivit acestuia, salariile angajaţilor, nu au mai fost majorate din 2007. Sindicatul a început negocierile cu administraţia în vederea încheierii unui CCM, în condiţiile în care vechiul document a expirat ieri, 31 martie. În acest context, liderii de sindicat au adresat o cerere administraţiei prin care solicită un punct de vedere în ceea ce priveşte un procent de majorare a salariilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.