Acasă Uncategorized Iaşi: Grupare specializată în criminalitate organizată economico-financiară, destructurată la Iaşi

Iaşi: Grupare specializată în criminalitate organizată economico-financiară, destructurată la Iaşi

DISTRIBUIȚI

100178 – 14042011 – Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Iaşi – Biroul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul D.G.I.P.I. – S.J.I.P.I. Iaşi, I.P.J. Iaşi, B.C.C.O. Iaşi, I.J.J. Iaşi, D.G.F.P. Iaşi şi Garda Financiară Iaşi, au destructurat un grup infracţional care desfăşura activităţi ilicite în sfera infracţionalităţii de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile, evaziunii fiscale şi spălării de bani, care acţiona pe raza unor localităţi din  judeţul Iaşi cu ramificaţii şi  în  alte judeţe.

În urma acţiunilor desfăşurate, s-au ridicat şi pus sub sechestru 900 litri alcool, în valoare de 37.026 lei, 3.240 litri băuturi alcoolice spirtoase cu arome diferite în valoare de 64.800 lei, 12 litri esenţă folosită pentru producerea alcoolului, în valoare de 1.440 lei, sumele de 194.187 lei şi 7.170 euro, 1.830 pachete cu ţigări e diferite mărci, producţie/ provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, în valoare totala de 7.553,3 lei, două arme de vânătoare, una de fabricaţie rusă şi una model 8812GA-Maverick, 44 cartuşe de vânătoare, documente financiar-contabile, ştampile, telefoane mobile, laptop-uri/hard-disk-uri, alte bunuri/înscrisuri utile cauzei.

Din grupare au fost identificate până la acest moment 66 persoane – cetăţeni români – faţă de 35 persoane s-a început urmărirea penală şi pentru 13 dintre acestea s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup; producerea de produse accizabile ce intra sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscala în afara unui antrepozit fiscal autorizat de căatre autoritatea fiscală competenta; evaziune fiscala prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; spălare a banilor prin schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei şi ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni; aderarea la un grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, fapta prevazuta şi pedepsităa de art. 7 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, cu modificările şi completările ulterioare; complicitate la achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitării autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse; achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitării autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse; evaziune fiscală prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; complicitate la infracţiunea de spălare a banilor prin schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei şi ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.