Acasă Uncategorized Japonia: Japonezii, gata de sacrificiul supreme pentru tara lor

Japonia: Japonezii, gata de sacrificiul supreme pentru tara lor

DISTRIBUIȚI

99820 – 04042011 – Muncitorii care au rămas la reactorul de la Fukusima sunt gata să moară pentru țara lor, dacă esta cazul. Cei rămași s-au obișnuit deja cu ideea morții, dar autoritățile i-au asigurat că sunt monitorizați medical permanent. Muncitorii care lucrează la centrala de la Fukushima pentru a reduce emisiile radioactive se așteaptă să moară în câteva săptămâni din cauza radiațiilor, pentru că sunt expuși în mod repetat la niveluri radioactive foarte mari, a afirmat mama unuia dintre muncitori, scrie Euractiv. „Fiul meu și colegii lui au discutat și sunt dispuși să moară,

 

 

 

 

dacă acest lucru este necesar pentru salvarea națiunii”, a spus mama unui tânăr muncitor. „Mi-a spus că au acceptat cu toții ideea că probabil vor muri repede din cauza radiațiilor foarte mari sau pe termen lung, din cauza cancerului”. Femeia nu a putut confirma dacă fiul ei sau alți muncitori suferă deja din cauza radiațiilor, însă a afirmat că este inevitabil ca unii dintre ei să moară în următoarele săptămâni sau luni. „Ei știu că este imposibil să nu fi fost expuși la doze mortale de radiații”, a declarat mama muncitorului.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul și proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a declarat că muncitorii care lucrează la reactoarele nucleare sunt monitorizați contionuu de echipe medicale și că au fost detectate semne de boala provocată de radiații la aceștia.

Săptămâna trecută, trei angajați ai centralei Fukushima care lucrau la reactorul 3 au fost iradiați, doi dintre aceștia fiind internați, după ce au fost expuși unui nivel de radiații cuprins între 170 si 180 de milisievert. Angajații lucrau într-o clădire care adăpostește turbina, o zonă distinctă de clădirea reactorului.

O expunere la 100 milisievert pe o perioadă de un an este considerată pragul de la care crește riscul îmbolnăvirii de cancer. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.