Acasă Uncategorized Luxemburg: Miniştrii de Externe ai statelor membre au aprobat Strategia UE pentru...

Luxemburg: Miniştrii de Externe ai statelor membre au aprobat Strategia UE pentru regiunea Dunării

DISTRIBUIȚI

100132 – 13042011 – Strategia UE pentru regiunea Dunării, adoptată de Comisia Europeană în luna decembrie a anului trecut, a fost aprobată, miercuri, la Luxemburg, de miniştrii de Externe ai statelor membre ale UE, reuniţi în cadrul Consiliului Afaceri Generale (CAG).„Aprobarea de astăzi constituie o etapă importantă. De acum este responsabilitatea ţărilor dunărene, a regiunilor şi a părţilor implicate la faţa locului să facă eforturi de punere în aplicare, activitate care ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Până în anul 2020, regiunea Dunării ar trebui să ofere locuitorilor săi o calitate a vieţii ameliorată, mai multe oportunităţi economice, mai multe societăţi inovatoare creatoare de locuri de muncă, condiţii de mediu mai bune şi schimburi culturale mai intense”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

 

 

 

 

 

 

 

Strategia UE pentru regiunea Dunării se referă în principal la 14 ţări, dintre care opt sunt state membre (România, Germania, Austria, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, Slovenia şi Bulgaria), iar şase sunt ţări din afara Uniunii (Croaţia, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Ucraina şi Republica Moldova).

Deşi strategia nu va oferi o finanţare UE suplimentară, regiunea beneficiază deja de o finanţare considerabilă prin intermediul unei serii de programe ale UE. Obiectivul este de a fructifica într-o mai mare măsură sprijinul disponibil – nu mai puţin de 100 de miliarde euro au fost alocate în cadrul politicii de coeziune (Fondul european de dezvoltare regională, Fondul de coeziune, Fondul social european) între 2007 şi 2013 – şi de a arăta modul în care cooperarea macroregională poate contribui la rezolvarea problemelor locale.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.