Acasă Uncategorized Vaslui: Ţigări de contrabandă depistate în saivanul oilor

Vaslui: Ţigări de contrabandă depistate în saivanul oilor

DISTRIBUIȚI

100240 – 18042011 – Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut cinci persoane care încercau să introducă în ţară 24.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de 48.000 lei. 

În zilele de 15 şi 16 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi informativ-operative pe raza localităţii Stănileşti, judeţul Vaslui, având ca obiect combaterea activităţilor infracţionale desfăşurate de către o grupare care avea ca obiect de activitate introducerea de ţigări de contrabandă peste râul Prut.

            În dimineaţa zilei de 16 aprilie 2011, pe direcţia localităţii Stănileşti, poliţiştii de frontieră au observat un atelaj hipo, suspect a fi implicat în contrabanda cu ţigări, care se deplasa dinspre râul Prut spre o stână din zona, numită “Racila”.

O echipa formată din poliţişti de frontieră a demarat cercetările, ocazie cu care în saivanul oilor de la stâna în care ajunsese căruţa, au fost descoperite ascunse,  24 de colete voluminoase acoperite cu folie de plastic de culoare neagră, care conţineau cantitatea de 23.995 pachete ţigări marca “Plugarul”, cu timbru de acciză Republica Moldova. 

            De asemenea, la stână, au fost depistate cinci persoane suspecte a fi implicate în acţiunea de contrabandă, care au fost conduse la sediul IJPF Vaslui pentru cercetări. Aceştia s-au asociat în scopul de a comite acte de contrabandă cu ţigări.

Ţigările de contrabandă au fost trecute peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu sprijinul unor cetăţeni din Republica Moldova, au fost transportate cu căruţa şi depozitate la stâna unde patru dintre aceştia erau ciobani, urmând ca ulterior să fie transportate la locuinţele proprietate personală în vederea comercializării.

            Persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea de  infracţiuni de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.

            Judecătoria Huşi a dispus arestarea preventivă a celor cinci persoane pentru o perioadă de 29 zile.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 47.990 lei, a fost reţinută în vederea confiscării. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.