Acasă Uncategorized Washington, SUA: Camera Reprezentantilor face apel pentru incetarea persecutiei Falun Gong in...

Washington, SUA: Camera Reprezentantilor face apel pentru incetarea persecutiei Falun Gong in China

DISTRIBUIȚI

100397 – 26042011 –  Intr-un vot istoric, Camera Reprezentantilor din SUA a votat in favoarea unui apel la incetarea persecutiei practicantilor Falun Gong in China. Rezolutia 605 a Camerei face apel la regimul chinez “de a opri si a renunta imediat la campania sa de a persecuta, intimida, incarcera si tortura practicanti Falun Gong si de a aboli imediat biroul 610, un aparat de securitate care are mandatul de eradicare a Falun Gong”. Propunerea a fost initiata de reprezentantul SUA, Ileana Ros-Lehtinen (R-Fla.), un republican de seama in Comitetul pentru Afaceri Externe. “Disciplina spirituala Falun Gong este bazata pe adevar, compasiune si toleranta. Dar aceste principii inocente sunt tinta brutalitatilor regimului chinez, cu tactici ticaloase de recoltare de organe de la practicanti Falun Gong si hartuire violenta chiar a acelor practicanti care traiesc in Statele Unite”, afirma ea intr-o declaratie.

Nominalizatii la Premiul Nobel pentru Pace, avocatii si sustinatorii drepturilor omului, David Kilgour si David Matas au documentat extragerea de organe de la prizonieri de constiinta Falun Gong in cartea lor, “Recoltare Sangeroasa: Uciderea practicantilor Falun Gong pentru organele lor”.

Falun Gong, numita si Falun Dafa, este o disciplina spirituala care a fost introdusa publicului in 1992 in China continentala. Pe 20 iulie 1999, conducatorul de atunci al partidului comunist chinez, Jiang Zemin, a initiat persecutia acestei practici spirituale.

Rezolutia 605 a Camerei, “exprima simpatia fata de practicantii Falun Gong si membrii familiilor lor care au suferit persecutia, intimidarea, incarcerarea, tortura si chiar moartea in ultimul deceniu din cauza credintei lor”. Cu exceptia unui singur membru, toti ceilalti 413 membri ai Congresului care au votat rezolutia, au recunoscut persecutia si au facut apel la incetarea ei inregistrandu-se doar 17 abtineri. Singurul opozant a fost reprezentantul SUA Ron Paul (R-Texas), cunoscut pentru opozitia sa fata de legile pe care el le percepe ca interferand cu treburile interne ale altor state. “Acceptarea si textul specific al acestei rezolutii [605] este in special semnificativ pentru ca demonstreaza ca persecutia practicantilor Falun Gong din China este la fel de urgenta azi ca si intotdeauna”, afirma Levi Browde, director executiv la Falun Dafa Information Center. “Asa cum este recunoscut, realitatea este ca milioane de oameni inocenti in China, care practica Falun Gong, sunt expusi riscului constant de detentie arbitrara, tortura si chiar moarte”. Falun Dafa Information Center este biroul oficial de presa al Falun Gong fiind de asemenea specializat in documentarea abuzurilor drepturilor omului asupra practicantilor Falun Gong in China.

Dupa votarea rezolutiei, membra Congresului, Lynn Woolsey (D-Calif.), membra a Comitetului pentu Afaceri Externe, a declarat: “In 2002, am fost autoarea unei rezolutii care exprima pozitia Congresului asupra opresiunii duse de guvernul chinez asupra Falun Gong in SUA si in Republica Populara Chineza. Din pacate, opt ani mai tarziu, persecutia inca mai continua”.

In octombrie 2003, Camera a votat Rezolutia Concurenta 304, care, in plus fata de apelul pentru incetarea persecutiei din China, a ridicat ingrijorari despre numeroasele incidente de hartuiri fizice si de alta natura asupra practicantilor Falun Gong si a sustinatorilor lor din SUA. Alte doua rezolutii au fost votate in anii initiali ai persecutiei care exprimau condamnarea Congresului fata de persecutia dusa de regimul chinez asupra Falun Gong. “Continutul rezolutiei [605] accentueaza de asemenea ca obtinerea libertatii adevarate si a protectiei drepturilor omului pentru toti cetatenii chinezi depinde de incetarea persecutiei Falun Gong. Altfel, cum ar putea o societate civila sanatoasa sa se dezvolte atunci cand zeci de milioane sunt tinta unor asemenea lucruri?” declara Browde.

Conform numeroaselor rapoarte ale guvernului si ale ONG-urilor, in ultimii 11 ani, practicantii Falun Gong din China au fost torturati, omorati, trimisi in lagare de munca fortata si in centre de spalare a creierului si au indurat multe alte forme de reprimare, incluzand cele citate in rezolutie.

Conform ultimului raport asupra drepturilor omului in China, facut de Departamentul de Stat, conducerea de baza a Falun Gong a fost „selectionata pentru tratament foarte sever”, iar simpla credinta in disciplina – fara a practica in public – era suficient ca practicantii sa fie pedepsiti si trimisi in inchisoare”, afirma membra Congresului, Diane Watson (D-Calif.) „Este important sa nu subestimam impactul real pe care il va avea aceasta rezolutie. In primul rand, prin articularea pozitiei oficiale a Congresului SUA, lidera a lumii libere, se stabileste un exemplu de urmat pentru politicienii din intreaga lume. In al doilea rand, cand textul rezolutiei va fi tradus in chineza si circulat prin intermediul retelelor secrete din China, va aduce sperante reale pentru milioanele care sufera din cauza persecutiei si ii va incuraja in eforturile lor non-violente de a inceta abuzurile. Mai mult, expunerea minciunilor partidului comunist si fraternizarea cu victimele va face persecutorii sa fie descumpaniti pentru moment”, mai declara Browde. – www.promptmedia.ro, sursa – Sursa Epoch Times

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.