Acasă Uncategorized Bucureşti: Cartea, o necunoscută pentru mulţi români

Bucureşti: Cartea, o necunoscută pentru mulţi români

DISTRIBUIȚI

101338 – 27052011 – Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a realizat un studiu cu privire la consumul şi obiceiurile de lectură ale românilor. Dincolo de statisticile editurilor şi ale comercianţilor de carte, studiul a avut ca obiectiv principal investigarea obiceiurilor de lectură, a tipologiilor de lecturi, a scriitorilor preferaţi, precum şi identificarea atitudinilor de consum legate de cărţi. Studiul ”Obiceiurile de lectură ale românilor” arată că mai mult de unu din cinci români nu citesc deloc cărţi, peste 80% dintre români au acasă o bibliotecă şi peste o treime dintre aceştia au în biblioteca personală între 101 şi 500 de volume.

Romanele sunt cărţile preferate ale românilor – Ultima carte citită de aproape o treime dintre respondenţi este un roman al unui autor străin, aproape jumătate dintre cititori spun că citesc şi azi poezie, mai mult de 1 din 5 cititori cumpără anual peste 10 cărţi, iar un sfert dintre ei cumpăra mai puţin de o carte pe an. Doar 7% dintre cititori cumpără cărţi de pe Internet. Totuşi, cifra este în creştere dacă luăm în considerare studii din anul 2009 când proporţia repondenţilor care cumpărau cărţi prin internet era de doar 2%. Peste jumătate dintre cititori (52%) cumpără cărţi care apar împreună cu diferite publicaţii (ziare sau reviste).

Volumul eşantionului a fost de 1.237 indivizi, de 18 ani şi peste, cu un sub-eşantion de 960 de subiecţi (78% din eşantionul total) care declară că citesc. Perioada de culegere a datelor a fost 15 – 19 aprilie 2011. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.