Acasă Uncategorized Bucureşti: După votul prin corespondenţă, PDL vrea acum ca tinerii să voteze...

Bucureşti: După votul prin corespondenţă, PDL vrea acum ca tinerii să voteze de la 16 ani

DISTRIBUIȚI

101193 – 23052011 – Europarlamentarul PDL Cristian Preda isi doreste ca varsta de vot sa fie coborata pana la 16 ani, in contextul discutiilor despre reformarea Constitutiei. “Propunerea mea de a diminua varsta de vot, de la 18 la 16 ani, a fost primita cu raceala. In contextul discutiilor despre reformarea Constitutiei, poate ar fi nimerit sa se realizeze studii despre varsta la care tinerii isi asuma o conditie politica. Daca se poate munci de la 16 ani, de ce sa nu se poata si vota de la aceeasi varsta?”, se intreaba Preda.

Discutia despre reducerea varstei pentru persoanele care au drept de vot a fost lansata de europarlamentarul PDL in contextul in care, duminica, in Germania, in landul Bremen, au avut loc alegeri pentru parlamentul regional, iar la acest scrutin participa pentru prima data si tinerii de 16 ani. “Mai multe landuri au coborat varsta de vot la municipale, dar Bremen e primul unde acest drept este extins.

 

 

 

 

Germania se alatura astfel Austriei in revoluţia democratica europeana in privinta votului”, mai scrie Preda. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.