Acasă Uncategorized Bucureşti: Începe amenajarea parcului ecologic din cartierul Pantelimon

Bucureşti: Începe amenajarea parcului ecologic din cartierul Pantelimon

DISTRIBUIȚI

100998 – 16052011 –    Primăria Sectorului 2 anunţă că primul parc ecologic va fi amenajat în următoarele şase luni în Sectorul 2, după ce primarul Neculai Onţanu a semnat cu reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu, „Contractul de finanţare nerambursabilă” în valoare totală de 2.548.028,18 lei, din care 70,64% reprezintă finanţare nerambursabilă, respectiv 1.800.000 lei.

           Parcul ecologic Dobroeşti va avea o suprafaţă de 2,19 ha şi va fi situat la intersecţia dintre Şoselele Pantelimon cu Dobroeşti unde se vor planta 6650 de arbori, arbuşti şi plante perene (270 arbori foioşi şi 100 arbori răşinoşi), arbuşti (5600 bucăţi de foioşi şi 400 de bucăţi de răşinoşi), plante perene 280 de bucăţi, gard viu din arbuşti foioşi, 700 m.l. şi 10.000 m.p. gazon.

          Iluminatul pe timpul nopţii a aleilor din parc şi a zonelor de promenadă se va realiza cu ajutorul a 28 de stâlpi pe care vor fi montate panouri voltaice care vor realiza o economie importantă la bugetul local.

          Irigarea zonelor verzi şi a vegetaţiei se va face numai prin intermediul unei instalaţii automatizate care va fi programată să funcţioneze în funcţie de ciclul de udare necesar plantelor din parc, astfel încât să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă.

          Proiectul prevede montarea a 28 de bănci ergonomice, mese şi bănci speciale pentru picnik şi 30 de coşuri de gunoi, iar cei mici vor avea la dispoziţie două spaţii de joacă dotate cu diferite echipamente structurate pe diverse vârste, ansambluri de joacă care stimulează ingeniozitatea celor mici, precum şi o suprafaţă cu nisip de 500 m.p.

           Pentru amenajarea noului parc, au concurat opt firme specializate şi, în urma licitaţiei electronice realizate prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, a fost desemnată câştigătoare firma SC Geca Impex PM SRL, cu o valoare a ofertei de 2.503.989 lei, reprezentând 98% din valoarea estimată a proiectului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.