Acasă Uncategorized Bucureşti: „Onoarea Armatei României”, cu însemn de război, pentru patru militari răniţi...

Bucureşti: „Onoarea Armatei României”, cu însemn de război, pentru patru militari răniţi în Afganistan

DISTRIBUIȚI

101096 – 18052011 – Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit miercuri emblema „Onoarea Armatei României”, cu însemn de război, locotenentului George Olteanu, plutonierilor-majori Marius Apostol şi Daniel Riza şi caporalului Nicolae Barbu, în semn de apreciere pentru înalta competenţă profesională, curajul, spiritul de sacrificiu, dăruirea şi iniţiativa în îndeplinirea misiunilor de luptă încredinţate în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ministrul Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, i-au vizitat pe locotenentul Olteanu şi pe plutonierul-major Riza, aflaţi în prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC). Ministrul le-a înmânat personal medalia celor doi militari, urmând ca plutonierul-major Apostol să primească distincţia în Germania, unde se află la tratament, iar caporalul Nicolae Barbu, în teatrul de operaţii din Afganistan.

Plutonierul-major Apostol Marius se află în continuare internat în spitalul militar din Landstuhl (Germania), unde urmează un tratament de recuperare, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă.

Caporalul Nicolae Barbu şi-a reluat activitatea, încă din data de 1 mai, în baza Lagman din Afganistan.

Cei patru militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” au fost implicaţi într-un incident  în data de  1 mai a.c., în timpul unei misiuni pe autostrada A1 din Provincia Zabul, Afganistan, când autovehiculul blindat, tip MRAP (vehicul rezistent la mine şi protejat împotriva ambuscadelor), în care se aflau, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.