Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele CNAS dă asigurări că noile criterii de internare vin în...

Bucureşti: Preşedintele CNAS dă asigurări că noile criterii de internare vin în ajutorul celor grav bolnavi

DISTRIBUIȚI

 – 101386 – 31052011 –  Un nou proiect al Casei Naţinale de Asigurări de Sănătate (CNAS)  privind internările în spital vine în sprijinul pacienţilor grav bolnavi, dă asigurări preşedintele instituţiei, Lucian Duţă.  Potrivit acestui proiect bolnavii trebuie să îşi piardă subit cunoştinţa sau să aibă febră mai multe zile pentru a fi internat.

Preşedintele CNAS dă asigurări că noul proiect care prevede criteriile după care se fac internările a fost făcut în interesul pacientului.

 

 

 

„E vorba despre o nouă tehnică care trebuia aplicată încă de acum 7-8 ani în urma unui proiect cu Banca Mondială care prevedea indicatori şi norme pe baza cărora putem defini ce e aceea o urgenţă. Pentru că noi, de foarte mulţi ani, internăm acele aşa-zise urgenţe pentru care noi ca şi Casa sau Ministerul Sănăăţii  nu avem norme obiective prin care definim ce e o urgenţă. Mulţi forţau numărul internărilor, chiar dacă nu erau cazuri grave, noi plăteam, iar cei care erau cazuri grave stăteau la poarta spitalului. Proiectul îi ajută pe cei care sunt grav bolnavi. Cei care sunt într-adevăr sunt bolnavi vor avea prioritate la internare”, a declarat Lucian Duţă, preşedintele CNAS, citat de Realitatea Tv.

Internările în spital vor fi realizate de la 1 iunie a. c. cu respectarea unor criterii precum pierderea subită a conştiinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă timp de câteva zile, hemoragie continuă şi deshidratare severă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.