Acasă Uncategorized Bucureşti: USL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe...

Bucureşti: USL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe Legea Minorităţilor

DISTRIBUIȚI

– 101382 – 31052011 – În cazul în care Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea minoritatilor, USL va depune o motiune de cenzura, sperand in voturile parlamentarilor PDL si UNPR, nemultumiti de prevederile legii cerute de UDMR, a declarat secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

„Daca se va intampla asa cum am auzit, si anume ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea minoritatilor, se pare ca asta este argumentul suprem cu care conving UDMR-ul sa mai ramana langa ei, atunci vom depune motiune de cenzura. Asteptam sa vedem cum fac. Oricum depunem motiune de cenzura. Daca ei nu-si asuma raspunderea, depunem noi motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara”, a afirmat Dragnea, luni seara, la TVR.

 

 

 

El a precizat ca exista o serie de parlamentari de la PDL si UNPR care nu sunt de accord de unele prevederi incluse in Legea minoritatilor nationale.

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat luni ca liderii coalitiei de guvernare au convenit sa constituie un grup de lucru special pentru respectarea calendarului de adoptare a Legii minoritatilor pana la sfarsitul sesiunii parlamentare. Din partea PDL, au fost desemnati presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, vicepresedintele Camerei Ioan Oltean si presedintele comisiei juridice Daniel Buda. Alaturi de ceilalti parteneri de coalitie, cei trei trebuie sa decida daca este oportuna sau nu reluarea intregului parcurs legislative, in conditiile in care au aparut probleme de armonizare cu alte legi, cum ar fi Legea educatiei.

Intrebat daca exista posibilitatea ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Statutul minoritatilor, Flutur a raspuns: „Nu cred ca va fi cazul. Luam in calcul mobilizarea parlamentarilor coalitiei pentru ca avem mai multe proiecte de lege si am dat dovada ca ne putem mobiliza si trece aceste proiecte de lege. Am facut-o de fiecare data si o sa o facem si zilele acestea”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni ca luna iunie este „decisiva” pentru Coalitie, acesta fiind termenul agreat pentru adoptarea Legii minoritatilor, si a adaugat ca proiectul ar putea fi trecut prin angajarea raspunderii daca se blocheaza in procedura parlamentara. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.