Acasă Uncategorized Curtea de Argeş: Sindicaliştii de la Electroargeş se războiesc cu Chelu

Curtea de Argeş: Sindicaliştii de la Electroargeş se războiesc cu Chelu

DISTRIBUIȚI

101275 – 25052011 – Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal susţin acţiunea de protest a sindicaliştilor şi lucrătorilor de la Electroargeş (Curtea de Argeş), acţiune de protest care urmează să aibă loc joi, 26 mai 2011, în curtea întreprinderii. Protestul lucrătorilor membri ai Sindicatului Salariaţilor ELECTROARGEŞ Curtea de Argeş este consecinţa faptului că, deşi Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca profitul integral pentru anul 2010 să fie investit pentru a susţine activitatea societăţii, Cătălin Chelu – principalul acţionar de la Electroargeş – şi-a încasat dividendele. Suma ridicată de Cătălin Chelu este de 2.700.000 de lei, prin aceasta el încălcând decizia AGA. Liderii de sindicat de la Electroargeş au semnalat DIICOT Piteşti, faptul că profitul Electroargeş capătă o altă destinaţie decât cea decisă de AGA. Mai mult, o altă sumă importantă de bani din profitul Electroargeş a fost virată, contrar deciziei AGA, către o altă firmă, unde Cătălin Chelu este acţionar principal.

Mulţi dintre lucrătorii de la Electroargeş sunt acţionari la întreprinderea la care muncesc, iar interesul lor a fost acela de a susţine activitatea economică a întreprinderii prin reinvestirea profitului realizat în 2010, siguranţa locului de muncă fiind mai importantă decât încasarea dividendelor.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi FNS Solidaritatea Metal susţin protestul lucrătorilor de la Electroargeş şi cer forurilor competente să cerceteze şi să ia măsurile care se impun ca urmare a faptului că deciziile Adunării Generale a Acţionarilor de la Electroargeş – Curtea de Argeş au fost încălcate, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS “Cartel ALFA” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.